7 redenen om te blijven leren

ICT Spirit - 7 redenen om te blijven leren

Leren is groeien. Zowel in je werk als in je persoonlijke ontwikkeling. En het mooie is, het is ook nog eens leuk! Inspiratie opdoen? Hieronder vind je 7 redenen om te blijven leren.

Zeven goede redenen om te blijven leren

#1

Je gaat verveling tegen

Verveling kan leiden naar dat hellende vlak van ongezonde gewoonten, zoals te veel eten, te veel drinken, te veel tv kijken en [daardoor] vast komen te zitten in negatieve gedachten en gevoelens.

#2

Je houdt contact met de wereld

Als je geen contact met de wereld weet te houden en niet weet wat er zoal gaande is, dan klink je al snel ouderwets en wereldvreemd. Door het uitproberen van nieuwe dingen en het leren van nieuwe ideeën, ben je beter in staat om contact te leggen met de mensen om je heen. Blijf niet achter, blijf leren.

#3

Je krijgt meer hersenkracht

Nieuwe dingen leren laat je hersenen op een hoog niveau functioneren. Je zult je geheugen en je vermogen om te leren verbeteren. Neuroplasticiteit is naar het vermogen van de hersenen om tijdens een mensenleven te veranderen en nieuwe zenuwbanen aan te leggen. Dus, het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd je hersenkracht versterken! Er wordt ook gedacht dat het actief houden van de geest een rol zou kunnen spelen in het voorkomen van dementie.

#4

Om met een frisse blik naar de wereld te kijken

Wetenschappers geloven dat veel van wat we ‘creativiteit’ noemen, gewoon de mogelijkheid is om de op de ene plek geleerde vaardigheden toe te passen op problemen in een andere setting. Dus als je altijd blijft leren, zul je, wanneer je met een probleem wordt geconfronteerd, beter in staat zijn met een onorthodoxe oplossing te komen, op basis van jouw nieuwe kennis.

#5

Om gezond te blijven

Onderzoek toont aan dat mensen die een groter gevoel van richting, doel en persoonlijke groei hebben, een veel lagere cortisolniveau hebben, een beter immuunsysteem hebben en beter slapen.

#6

Je bent het aan jezelf verschuldigd om de beste versie van jezelf te zijn

Houd in gedachten dat wanneer je stopt met het verbeteren van jezelf, je in wezen ook stopt met het bereiken van de doelen die je nastreeft. En je bent het niet alleen aan jezelf verschuldigd. Ben je het niet ook aan de mensen om je heen verschuldigd om het beste versie van jezelf te zijn?

#7

Omdat alle ‘groten’ het doen

Denk aan de mensen die, op welk gebied dan ook,echt briljant zijn in wat ze doen. Ze zijn gekomen waar ze zijn door voortdurende zelfverbetering. Echt getalenteerde mensen leren continue en implementeren nieuw geleerde vaardigheden. Het is de moeite waard je bij hen aan te sluiten!

 

 


Alle credits naar de auteur van deze 7 redenen om te blijven leren:

Mirjam Stoffels, Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’