Datacenter diensten

ICT Spirit - Datacenter diensten

Datacenter diensten van ICT Spirit

Wat is XaaS (iets als een service)? XaaS is een verzamelnaam voor alles dat als een service wordt aangeboden. De “X” staat voor alles en “aaS” voor as a service. De afkorting verwijst naar diensten die worden geleverd via internet in plaats van lokaal of ter plaatse aanwezig. XaaS is de essentie van cloud computing.

De meest voorkomende voorbeelden van XaaS zijn Software as a Service, Infrastructure as a Service, Platform as a Service. Het gecombineerde gebruik van deze drie wordt soms aangeduid als de SPI-model (SaaS, PaaS, IaaS). Andere voorbeelden van XaaS zijn: Storage as a Service, Communication as a Service, Backup as a Service, WiFi as a service, Network as a Service, Security as a Service, AntiSpam as a Service, Workplace as a Service, Monitoring as a Service.

Voordelen van bovenstaande clouddiensten voor klanten zijn een snellere time-to-market, gestroomlijnde processen en flexibele infrastructuurkosten. Deze diensten worden zowel als private en als public cloud aangeboden al naar gelang de behoefte/eisen van de klant.

Public, private of hybrid cloud?

Public cloud is gebaseerd op gedeelde fysieke hardware die het eigendom is van externe providers. Private cloud is een infrastructuur die speciaal voor uw bedrijf wordt ontwikkeld en binnen uw bedrijf of in het datacenter van een serviceprovider wordt gehost. Combinaties tussen SaaS, PaaS, IaaS, Public Cloud, Private Cloud en ICT-omgevingen op locaties worden hybrid cloud oplossingen genoemd.

ICT Spirit adviseert, levert, implementeert private, public en hybrid clouddiensten. Vaak is het uiteindelijk ontwerp een hybrid cloud model. Dit, omdat de combinatie vaak het beste aansluit op de vraag van de klant als het gaat om beveliging, up-time, support en kosten.