Ernstige beveiligingslekken in bijna alle processors

ICT Spirit - Ernstige beveiligingslekken in bijna alle processors

Ongetwijfeld heeft u in het nieuws vernomen van twee ontdekte beveiligingslekken in de computerprocessoren. Zowel Intel, AMD als ARM processoren zijn hierdoor getroffen. In dit bericht informeren wij u graag wat dat betekent voor uw organisatie.

Wat gebeurt er precies?

De lekken stellen kwaadwillende personen middels software in staat om het geheugen van de processor uit te lezen, met als doel vertrouwelijke informatie zoals wachtwoorden te verkrijgen. Eén belangrijk lek (de Meltdown variant) kan verholpen worden met een update. Deze update kan echter zorgen voor een grote afname van de computer prestaties. Voor het andere lek (Spectre variant) zijn diverse fabrikanten van onder meer processoren aan het werk om een oplossing te vinden. Maar of dit op korte termijn lukt, is onbekend.

Wat doet ICT Spirit voor uw organisatie?

ICT Spirit volgt de ontwikkelingen op de voet. Er blijken nog veel onduidelijkheden te zijn ten aanzien van de reikwijdte van de beveiligingslekken en de consequenties die het updaten van de systemen met zich mee brengen.

Indien u op dit moment behoefte heeft aan meer informatie, kunt u bellen met onze supportdesk op 053 – 852 77 00. U wordt nader geïnformeerd zodra er relevante informatie beschikbaar is.

Wilt u meer  weten? Hier vindt u uitgebreide informatie:

https://dutchitchannel.nl/591065/kritieke-beveiligingslekken-treffen-intel-amd-en-arm-processoren.html

Met vriendelijke groet,

Marc de Vries
Service Level Manager

Marc-de-Vries-Service-Level-Manager-ICT-Spirit