AVG


Oplossing foto

Voldoet uw organisatie echt aan de AVG?

AVG, tijd voor actie!

Sinds mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de AVG. Veel bedrijven hebben rond die periode netjes een reeks verplichte documenten opgesteld. Maar de wet vereist ook organisatorische en technische aanpassingen.

We zijn nu in een tweede AVG fase aanbeland. Organisaties die vorig jaar netjes aan hun verplichtingen hebben voldaan, realiseren zich nu dat er echt wat moet gebeuren. Maar wat nu precies is niet altijd eenvoudig, zeker niet waar het gaat om privacy bescherming.

Datasecurity is een hot item

Datasecurity is en blijft een hot item in de AVG. Zoals:

  • Waar staat welke data?
  • Zijn het persoonsgegevens of bijzondere persoonsgegevens?
  • Wie kan bij deze data?
  • Zijn de gegevens goed beschermd?
  • Is er wellicht te veel opgeslagen?

Om op al deze en meer vragen antwoord te krijgen én te voldoen aan de wetten moeten duidelijke doelen geformuleerd en gepland worden. Een dedicated team ondersteunt u daarbij, met het creëren van bewustzijn, het in kaart brengen van de risico’s en het nemen van maatregelen.

Professionele ondersteuning door ons AVG team

Daar waar deze taken niet intern ingevuld kunnen worden, kan het AVG team van ICT Spirit u ondersteuning bieden. Jan SwatersRené Blokhuis, Lotte Swaters en Ara Boughouss maken deel uit van dit AVG team. Zij adviseren u dan ook graag over privacy en informatieveiligheid.

Zowel Jan Swaters, René Blokhuis als Lotte Swaters zijn opgenomen in het officiële register van Certified Data Protection Officers en gerechtigd de titel CDPO te dragen. Daarmee behoort ICT Spirit tot de top 3 in Nederland.

AVG-team-ICT-Spirit

V.l.n.r. Ara Boughouss, René Blokhuis, Jan Swaters, Lotte Swaters

 

Voldoet u aan de AVG?
Met deze checklist weet u het direct.