Ons team

ICT SpiritOns team - Jan Swaters

Jan Swaters

Technisch Directeur

Telefoon:+31538527791
Email:j.swaters@ictspirit.nl
Social:

Technisch Directeur

Als Technisch Directeur stuurt Jan Swaters de service afdeling van ICT Spirit aan. De ICT professionals die werken in onderstaande teams rapporteren allemaal aan Jan:

De service afdeling is ISO 27001, ISO 20000 en ISO 9001 gecertificeerd en is volledig ingericht op basis van de principes van ITIL.

Business Consultant

Als Business consultant is Jan betrokken bij het adviseren, ontwerpen en realiseren van klantspecifieke oplossingen. Daarnaast helpt Jan klanten bij vraagstukken op het vlak van Informatiemanagement, Risicomanagement, Securitymanagement en Privacymanagement; onder andere met beleid- en inrichtingsvraagstukken. Zijn doel daarbij is processen bij klanten effectief, efficiënt en vooral veilig laten verlopen. Meedenken met de klant is voor Jan dan ook een vanzelfsprekendheid.

De schakel

Vanuit zijn rol als Technisch Directeur is Jan Swaters de schakel tussen techniek en sales. Waarbij hij er zorg voor draagt dat de ‘klantverwachting’ gelijk is aan ‘hetgeen ICT Spirit levert’. Om dit te bereiken streeft Jan naar openheid en eerlijkheid. Zijn persoonlijke motto is niet voor niets ‘Zeggen wat we doen én doen wat we zeggen’.
Jan is verantwoordelijk voor belangrijke accounts met complexe projecten maar staat evenzeer voor een stabiele (beheer)omgeving. Jan deed zijn kennis op in 28 jaar ICT ervaring en onder andere de opleidingen HBO Bedrijfskundige Informatica, HBO Management voor Technici, Certified Information Systems Auditor (CISA) en sinds kort is hij ook Certified Data Protection Officer (CDPO). Daarmee kan hij voor onze klanten optreden als Functionaris Gegevensbescherming. Voor veel organisaties noodzaak, gezien de nieuwe AVG wetgeving.

Jan is technisch handig én commercieel vaardig, wij vinden het een mooie combinatie. En als er wat te lachen valt is Jan er bij, hij heeft altijd nog wel een leuke anekdote te vertellen.
Hij is al zo lang onze collega en nog steeds loopt hij voor de troepen uit als het gaat om ICT kennis.

In zijn vrije tijd zit hij met zijn vaste maten op de mountainbike of gaan ze wielrennen. Of is hij bezig om nieuwe innovaties te ontdekken en nieuwe ontwikkelingen te volgen binnen de IT.


Ons team