Ons team

ICT SpiritOns team - Joost Overkamp

Joost Overkamp

SBC / VDI Expert

Telefoon:+31538527788
Email:j.overkamp@ictspirit.nl
Social:

Allround ICT-er

Joost Overkamp is een echte allround ICT-er in het team Frontend. Hij draait zijn hand niet om voor netwerkbeheer, werkplekbeheer, serverbeheer en implementaties. Joost onderzoekt én verhelpt graag problemen.

Brede oriëntatie

Joost werkt graag met omgevingen met producten als Citrix en RES One Workspace. Hij is breed georiënteerd in het door ICT Spirit gehanteerde productportfolio (Veeam, Barracuda, Palo Alto, Exchange, Office 365, Microsoft Server). Door de brede en diverse klantenkring heeft hij ervaring met veel specifieke softwarepakketten gebruikt in verschillende branches. Daarbij heeft hij veel contact met de eindgebruiker en dat vinden zowel Joost als de gebruikers prettig.

Open communicatie

Joost heeft veel vaste klanten waar hij al jaren komt. Voor hem voelt dat een beetje alsof hij bij meerdere organisaties in dienst is, hij wordt als een van de collega’s gezien in plaats van als een medewerker van ICT Spirit. Dit zorgt er ook voor dat hij altijd open met de medewerkers van onze klant kan communiceren en dat de klant voorzien is van een IT-omgeving die naadloos aansluit bij hun business.

Altijd lerend

Om op al deze vlakken binnen de ICT succesvol te zijn volgde Joost Overkamp een groot aantal opleidingen. Zo deed hij HBO ICT-beheer en heeft hij certificeringen voor Microsoft (Microsoft Certified IT Professional: Enterprise Administrator, Microsoft Certified Solutions Expert 2012, Microsoft Certified Solutions Associate 2016), RES Workspace Manager (RES One Workspace Manager), HP Thin Client Solutions, vWorkspace van Quest/Dell, Citrix (Citrix Certified Expert – Virtualization, Citrix Certified Professional – Networking) en zo verder.

Om zijn gedachten te verzetten sport Joost graag. Fitness (krachttraining), zwemmen, fietsen en hardlopen, daarmee maakt hij zijn hoofd weer leeg voor een volgende opdracht. Minstens eenmaal per jaar doet hij mee aan een 8e triatlon (oftewel 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen in één ruk in een wedstrijd).
Verder gaat hij er graag op uit met zijn gezin, maakt hij ritten op zijn motor (hoewel dat er de laatste tijd wel eens bij in schiet) en ontmoet hij zijn familie en vrienden.

 


Ons team