PCI Nederland neemt ICT Spirit over

ICT Spirit - PCI Nederland neemt ICT Spirit over

Marktleider versterkt positie in IT-sector

Haaksbergen en Lijnden, 9 juli 2019 – PCI Nederland breidt haar IT-diensten uit met de overname van ICT Spirit in Haaksbergen. Hiermee investeert de marktleider in documentmanagement in regionale IT-kennis in Oost-Nederland. Bas Kamphuis, CEO van PCI Nederland: “Onze ambitie is om als totaalleverancier dicht bij de klant te staan. Door de overname van ICT Spirit kunnen we naast documentoplossingen en audiovisuele toepassingen nu ook hoogwaardige IT-diensten leveren.”

Waar veel bedrijven informatieoplossingen als bijzaak beschouwen, ziet PCI Nederland de digitale werkplek juist als cruciale factor voor kantoorprestaties. Het ontzorgen van organisaties rondom cloudopslag, security en documentmanagement zorgt voor hogere productiviteit en een aantrekkelijke werkplek. Na de recente overname van Hecla is de overname van ICT Spirit een win-winsituatie: bundeling van kennis en relaties zal voor beide partijen resulteren in groei.

IT blijft in Haaksbergen
Voormalig directeur eigenaar Mark Leferink van ICT Spirit: “PCI Nederland en ICT Spirit hebben dezelfde visie op serviceverlening en klantrelatie. Ik heb ervoor gekozen om ons IT-bedrijf te verkopen, om ons personeel en klanten meer te kunnen bieden in de toekomst. De schaalvergroting maakt dat onze mensen zich breder kunnen ontwikkelen en we makkelijker grote IT-opdrachten kunnen uitvoeren. Ik ben gelukkig met de keus van PCI om de IT-afdeling binnen PCI in Haaksbergen te laten. Wat dat betreft verandert er voor onze mensen en relaties helemaal niets.” Mark Leferink focust zich als ondernemer in de toekomst op zijn twee andere bedrijven Leferink Office Works en KP Interieur.

IT-kennis vergroten
Kamphuis beaamt dat de overname voortkomt uit de wens regionaal op het gebied van IT te groeien. “Onze markt kan niet meer zonder hoogwaardige IT-kennis en het niveau bij ICT Spirit is uitstekend. Daarnaast bieden wij onze klanten de beste oplossing met maandelijkse service en facturen. Een werkwijze die ook bij ICT Spirit gehanteerd wordt. Samen kunnen we met een zeer uitgebreid dienstenpakket dicht bij de klant staan en een stap vooruit maken.”

Mark Leferink samen met Bas Kamphuis

Over ICT Spirit, www.ictspirit.nl
ICT Spirit, onderdeel van PCI, zorgt voor flexibele ICT-oplossingen passend bij de organisatiedoelstellingen van haar klanten. Als toonaangevende organisatie in de ICT-sector in Oost-Nederland realiseren, beheren en adviseren zij over de ICT-omgeving van haar relaties. Vorig jaar werd ICT Spirit uitgeroepen tot beste IT-werkgever van Nederland. Onder meer in ‘doorgroei- en carrièremogelijkheden’ en ‘uitdaging in het werk’ kregen ze de hoogste score. ICT Spirit viel tot de overname onder Leferink Office Works Holding, waar ook kantoor- en projectinrichter Leferink Office Works en interieurbouwer KP Interieur toe behoren.