Meer rendement voor Brinkers met planning tool en rapportages op maat

ICT Spirit - Meer rendement voor Brinkers met planning tool en rapportages op maat

REFERENTIE

Meer rendement voor Brinkers met planning tool en rapportages op maat

Brinkers Food kiest voor maatwerk software oplossing met realtime planningtool, gekoppeld aan Exact Globe, en overzichtelijke rapportages van ICT Spirit Business Solutions.

Brinkers Food BV is producent van tientallen chocopasta’s. Met 60 medewerkers produceert Brinkers eigen merken en private labels voor supermarktketens, met name in het hogere en biologische segment. Er zijn twee productielijnen die 24 uur per dag, 7 dagen per de week draaien.

De uitdaging en drie mogelijke oplossingen

Angela Rutte-Groot Breteler studeerde af bij ICT Spirit en kwam zes jaar later weer in contact met oud-collega Eric Ruumpol. Brinkers had gekozen voor Exact Globe, een externe partij was gecontracteerd om de implementatie te begeleiden. Gaandeweg het proces is gebleken dat er vanuit de organisatie meer behoefte bleek te zijn aan duidelijke planningtools en overzichtelijke rapportages. Tevens kwamen er signalen uit de organisatie dat het nieuwe planningsysteem niet zo gebruiksvriendelijk was, er was voorkeur voor het oude systeem dat in Excel was gemaakt.

Ruumpols collega Jan-Henk Reef van ICT Spirit Business Solutions analyseerde het proces en kwam met een drietal voorstellen aangaande de planning; de oude planning in Excel optimaliseren, bij de bestaande leverancier blijven of een door ICT Spirit Business Solutions te ontwikkelen verbetering op de bestaande planningtool. Brinkers koos voor het laatste. Uiteraard was het een vereiste dat de planner met de uiteindelijke oplossing wel overweg kon. Angela Rutte: “Jan-Henk wilde ook graag met alle betrokken partijen spreken, waaronder de planner, zodat de verwachtingen duidelijk waren.”

Een maatwerk realtime planningtool, gekoppeld aan Exact Globe

Harm ten Have van ICT Spirit Business Solutions kwam naar Enschede en bouwde de planningtool om naar een oplossing die aansloot bij alle wensen in de organisatie. De nieuwe oplossing werd onder meer sneller en gebruiksvriendelijker. Zoals gebruikelijk ging na het akkoord op de testomgeving, het systeem live. “De planner is enthousiast,” vertelt Angela. “Met het huidige systeem kan hij goed werken, de planning van de productielijnen is duidelijk en inzichtelijk. Zo kunnen we op den duur beter beslissen wat er op welke lijn wanneer geproduceerd moet worden.” Inmiddels is de planningtool uitgebreid en gekoppeld aan productieopdrachten en artikel- en receptinformatie vanuit Exact Globe. Er is een real time koppeling gerealiseerd tussen de planningtool en Exact Globe.

Meer inzicht en rendement met de management rapportage op maat

Daarnaast was er ook een management rapportage, waarin onder meer vanuit de planning de productievoortgang werd getoond, hoeveel kilo pasta in welke potten in hoeveel uur wordt er geproduceerd. Ook de aantallen van afgekeurde producten zijn inzichtelijk, denk aan etiketten die nog niet recht op de pot zitten. “Die doneren we aan weeshuizen in het buitenland, dus het komt best goed terecht. Toch willen we weten waar het meeste verlies door wordt veroorzaakt, dan kunnen we dat verbeteren in onze productielijn,” zo legt Angela een van de doelstellingen uit.

ICT Spirit Business Solutions maakt een voorraadlijst waarin in een oogopslag te zien is wat er in de voorraad zit, hoeveel er in bestelling staat en hoeveel halffabricaat er is. Met een klik op het artikel krijg je alle details. “Waar we voorheen printjes naast elkaar moesten leggen en handmatig conclusies moesten trekken, zien we nu alles in een document.”

Wat betreft Angela Rutte hoeft ICT Spirit Business Solutions niets te veranderen bij een volgende opdracht. “Mooi om te zien hoe Jan-Henk het project is gestart en naast Harm ook een junior .NET ontwikkelaar ervaring mocht opdoen, dat zegt iets over hoe je als bedrijf in elkaar steekt. Die houding past goed bij Brinkers”, besluit deze tevreden klant.

 

Referentiecase-Brinkers-close-up-producten

Maatwerk software

REFERENTIES
Top