Zonder ICT ligt alles stil bij CIJ Borculo

ICT Spirit - Zonder ICT ligt alles stil bij CIJ Borculo

Zonder ICT ligt alles stil bij CIJ Borculo

CIJ Borculo is gespecialiseerd in het installeren, onderhouden, repareren, kalibreren en certificeren van energiemeters (elektriciteit – gas – warmte), meetinstrumenten en meetinstallaties.

Dat doen ze in opdracht van netbeheerders bij particulieren en grootverbruikers als fabrieken, maar ook voor lokale installateurs en energiemaatschappijen. Om deze taken goed uit voeren is ICT onontbeerlijk.

Een stabiele internetverbinding is essentieel

Wilco Muns, systeembeheerder bij CIJ Borculo, licht toe: “Onze buitendienst werkt door heel Nederland voor verschillende opdrachtgevers. Dan is het praktisch dat we ter plaatse gelijk onze bevindingen in ons of in hun systeem kunnen ingeven. We moeten dan wel overal en op ieder moment een betrouwbare en stabiele internetverbinding hebben en de benodigde applicaties voor het verrichten van metingen moeten goed beschikbaar zijn. Is er geen verbinding of crasht het systeem, dan ligt onze dienstverlening volledig stil.”

AVG

Sinds de komst van de AVG is de inrichting van het ICT-landschap bij CIJ Borculo nog belangrijker. Alle (particuliere) data dienen zorgvuldig bewaard en afgeschermd te zijn. Die zekerheid moeten ze kunnen onderbouwen in de overeenkomsten die ze sluiten met hun klanten, maar ook ten gunste van de jaarlijkse accreditatie van CIJ Borculo.

Start samenwerking met ICT Spirit

CIJ Borculo was jarenlang onderdeel van de Heijmans Groep. Toen Heijmans zich alleen nog wilde richten op haar core business, ging CIJ Borculo zelfstandig verder. Wilco Muns: “We zochten daarop een ICT-partner die voldeed aan onze eisen rondom veiligheid en betrouwbaarheid. Daarbij ging onze voorkeur uit naar een partij in de regio. De keus viel op ICT Spirit. Deels vanwege hun certificeringen op het gebied van veiligheid, maar ook vanwege hun ideeën over de inrichting van het hele systeem.

ICT-ondersteuning in de praktijk

ICT Spirit heeft alle werkplekken bij CIJ Borculo ingericht met laptops om het werken op locatie te vergemakkelijken. Ze zorgt er bovendien voor dat die laptops altijd up to date zijn qua beveiliging en sofwareversie. Voor alle data maakt CIJ Borculo gebruik van de private cloud van ICT Spirit in combinatie met diensten uit de publieke cloud zoals Office 365. Een Next Generation Firewall beschermt daarbij de volledige netwerkinfrastructuur, optimaliseert de verbinding tussen het datacenter van ICT Spirit en de locatie van CIJ Borculo en controleert de netwerktoegang. Verder krijgt CIJ Borculo volledige ondersteuning op het gebied van support en beheer.

Review

Wilco Muns: ”Inmiddels kan ik wel stellen dat ICT Spirit ons echt ontzorgt. Hun supportdesk is goed bereikbaar en deskundig en dat is met name handig voor als de buitendienst op locatie tegen iets aanloopt. Verder zijn de lijntjes kort dus we hoeven niet voor elke vraag door allemaal lagen heen. Ze hebben bovendien een oplossingsgerichte denkwijze. Dat was bijvoorbeeld goed merkbaar tijdens de ontvlechting met Heijmans. We konden voor die migratie niet een week dichtgaan. De fysieke omslag is toen op één avond gepland. Dat heeft goed uitgepakt en dat is mede te danken aan de inzet van ICT Spirit. Kortom: ICT Spirit maakt onderhoud op afstand en werken op locatie mogelijk én biedt ons veiligheid en zekerheid.”

 

“ICT Spirit maakt onderhoud op afstand en werken op locatie mogelijk én biedt ons veiligheid en zekerheid.”

Bouw & industrie | Dienstverlening | ICT infrastructuur | Security

REFERENTIES