Blog | Start je werk op jouw manier

ICT Spirit - Blog | Start je werk op jouw manier

Startpunt van de dag

Erwin Leurink

Auteur: Erwin Leurink

Verbinden, vereenvoudigen en verhogen

Steeds vaker worden we geconfronteerd met woorden waar we zelf iets van moeten maken. Met deze zogenaamde ‘krachttermen’ moet je dan zelf bedenken hoe het bedoeld wordt. En dan is het nog maar de vraag of je dat goed doet. Voor manieren van werken en werkmethoden zijn vele termen, allemaal gehuld in onduidelijkheid of verworden tot een vaag containerbegrip. Zijn we vele jaren geleden niet begonnen met de term ‘Het Nieuwe Werken’? Nog steeds heb ik hier geen beeld bij en ik vraag wel eens af of ik überhaupt hieraan heb deelgenomen. Is het zelfs niet zo dat elke nieuwe dag een begin is van het nieuwe werken? Elke dag heeft toch een startpunt? Wat mij betreft is startpunt van de dag een term die alle krachttermen overbodig maakt.

Zoek het zelf uit

Als je met een kopje koffie ‘s ochtends begint met het startpunt van de dag, kan je zelf bepalen hoe je er invulling aan geeft. Dit is op zich wel een interessante gedachte, maar hoe maken we dat mogelijk? Zoeken we niet allemaal naar een werkwijze waarbij het voelt alsof die werkwijze het best bij jezelf past zonder dat het opgelegd is, én het ook nog efficiënt is en het automatisch voor jou wordt gepresenteerd. iPhone en Android gebruikers weten wat ik hiermee bedoel. Het lijkt er altijd op dat het toestel zich aanpast en zelf keuzes maakt zonder de gebruiker telkens vraagt te kiezen. Als dit nu ook zo geregeld kan worden als startpunt van de dag. Zou dat niet fantastisch zijn? Je zoekt het zelf uit, en dat gaat eigenlijk ook vanzelf.

Wat heb je nodig?

Om dit mogelijk te maken, moeten we weten welk gereedschap je nodig hebt, met welke applicaties werk je bijvoorbeeld? En welke processen zijn voor jou van belang? Je zorgt voor een startpunt van de dag die herkenbaar is en toch nieuw is. Informatie wordt niet meer beperkt door tijd en plaats, maar is overal en altijd beschikbaar. De traditionele werkwijze, ja zelf de werkomgeving zal losgelaten moeten worden. Dat is mooi, want zo kom je tot het ideale startpunt van de dag. Het past bij de verandering die we zien op de arbeidsmarkt. In the battle for the best kom je zo tot een voorsprong op je concurrent.

Overdaad schaadt

Wist je dat we veel te veel informatie ontvangen? Veel meer dan dat wat nodig is om ons werk uit te voeren? Dat maakt het werken inefficiënt, we verspillen veel tijd met het beoordelen van informatie, om aan het eind van een e-mail te beslissen dat je er niets mee doet. Als gebruiker bij ICT Spirit wil ik alleen relevante informatie zien die me helpt met de dagelijkse werkzaamheden. En zoeken naar de juiste informatie mag dan al helemaal niet aan de orde zijn. Applicaties, lijstjes en bestanden die ik niet gebruik hoef ik ook niet te zien. Om deze informatie vervuiling te voorkomen zal ik wel zelf een eigen dashbord moeten creëren; het voor mij meest ideale startpunt van de dag. Ik bepaal zelf hoe het gepresenteerd wordt. Naast het voorkomen van informatie vervuiling, wil ik ook geen zorgen over veilig werken. Dit moet geregeld zijn alsof het als een warme jas aanvoelt. Alles moet op de achtergrond geregeld zijn zonder dat ik concessies moet doen aan mijn werkwijze.

Kies je eigen startpunt!

Om deze werkwijze te introduceren is er bij ICT Spirit onderscheid gemaakt in type werk en wat elk individu wil. De medewerker is centraal gezet waarbij de mogelijkheid van samenwerken is geoptimaliseerd. Medewerkers moeten immers op elke manier met elkaar in verbinding blijven om elkaar te bereiken. Een eigen dashbord waarop alleen het benodigde ‘gereedschap’ staat, kun je zelf creëren. Het succes van deze vernieuwing is gerealiseerd doordat we voortdurend aandacht geven aan de medewerkers ervaring en optimalisatie. Wij noemen het Hybrid Workspace 365.

Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst en nooit meer werken op de manier die iemand anders voor jou heeft bedacht? Neem het heft in eigen hand en mail mij wanneer je tijd hebt. Ik kom je graag laten zien hoe jouw werk en dat van je collega’s een verademing wordt.

Erwin Leurink
Accountmanager ICT Spirit
T +31654233774
E e.leurink@ictspirit.nl