Uniek! Twee Certified Data Protection Officers (CDPO’ers) in huis bij ICT Spirit Business Solutions

ICT Spirit - Uniek! Twee Certified Data Protection Officers (CDPO’ers) in huis bij ICT Spirit Business Solutions

Op vrijdag 7 juli 2017 zijn onze medewerkers Jan Swaters en René Blokhuis geslaagd voor de IIR-opleiding Certified Data Protection Officer (CDPO).

Op 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de Europese Privacyverordening, ook wel AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) genoemd. Maar dat is niet altijd eenvoudig, zeker niet waar het gaat om privacy bescherming. Een CDPO’er biedt daarin ondersteuning.

Datasecurity is en blijft een hot item. Waar staat welke data? Zijn het persoonsgegevens of bijzondere persoonsgegevens? Wie kan bij deze data? Zijn de gegevens goed beschermd? Is er wellicht te veel opgeslagen? Om op al deze en meer vragen antwoord te krijgen én te voldoen aan de wetten, moeten duidelijke doelen geformuleerd en gepland worden. Een dedicated team ondersteunt bij het creëren van bewustzijn, het in kaart brengen van de risico’s en het nemen van maatregelen. Daar waar deze taken niet intern ingevuld kunnen worden, kan het security team van ICT Spirit Business Solutions ondersteuning bieden. Zowel Jan Swaters als René Blokhuis maken deel uit van dit security team, zij adviseren organisaties graag over privacy en informatieveiligheid.

Door het behalen van het diploma zijn Jan Swaters en René Blokhuis opgenomen in het register van Certified Data Protection Officers (CDPO) en zijn zij gerechtigd de titel CDPO te dragen.

Rene Blokhuis en Jan Swaters geslaagd voor CDPO

Hoe veilig is uw IT-omgeving?