Blog: ransomware cryptowall 2.0, verhoog awareness

ICT Spirit - Blog: ransomware cryptowall 2.0, verhoog awareness

Ransomware: verhoog awareness

Op dit moment is Cryptowall 2.0 zeer actief. Deze variant ransomware is erg moeilijk te detecteren door de meeste security oplossingen, doordat de ransomware op uw systeem samengevoegd wordt door verschillende stukken code die via internet binnengehaald worden. Eenmaal samengevoegd vormt het een malware die bestanden gijzelt!
Verhoog de awareness binnen uw organisatie. Wees alert op het openen van email bijlagen, de meest gebruikte extensie is .zip. Open geen e-mail van onbekende afzenders of afkomstig uit landen waarmee uw organisatie geen zaken doet.

Exponentiële groei van mobiele malware

Tijdens onze kennissessie over security afgelopen maand, presenteerde Kaspersky cijfers die er niet om liegen. In 2016 waren er per dag 310.000 nieuwe end-point bedreigingen per dag. Er is een exponentiële groei van mobiele malware en het aantal dreigingen voor Macs neemt toe. Voor het komende jaar voorzien zij dat er een toename komt van kwetsbare Internet of Things apparaten, cybercriminaliteit gaat mobiel.

Ondersteuning of meer info?

Hoe zorgt u ervoor dat de awareness onder uw collega’s hoog blijft? Heeft u al een risico analyse uitgevoerd? Bent u op de hoogte van de wet datalekken? Maak gebruik van de kennis van ons security team, zij ondersteunen het proces rondom uw security graag. Dan heeft u de handen vrij om zich te focussen op uw business.
Bel voor een afspraak 053 852 7777 of mail naar privacy@ictspirit.nl.