Voldoet uw organisatie echt aan de AVG?

ICT Spirit - Voldoet uw organisatie echt aan de AVG?

Voldoet uw organisatie echt aan de AVG?

Tijd voor actie!

Sinds mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de AVG. Veel bedrijven hebben rond die periode netjes een reeks verplichte documenten opgesteld. Maar de wet vereist ook organisatorische en technische aanpassingen.

We zijn nu in een soort van tweede AVG-golf aanbeland. Dat wil zeggen dat bedrijven die vorig jaar mei dat laagje borging hebben aangebracht en netjes aan de eerste verplichtingen hebben voldaan zich nu realiseren dat er echt wat moet gebeuren. Maar wat nou precies is niet altijd eenvoudig, zeker niet waar het gaat om privacy bescherming.

Datasecurity is een hot item

Datasecurity is en blijft een hot item in de AVG.

  • Waar staat welke data?
  • Zijn het persoonsgegevens of bijzondere persoonsgegevens?
  • Wie kan bij deze data?
  • Zijn de gegevens goed beschermd?
  • Is er wellicht te veel opgeslagen?

Om op al deze en meer vragen antwoord te krijgen én te voldoen aan de wetten, moeten duidelijke doelen geformuleerd en gepland worden. Een dedicated team ondersteunt bij het creëren van bewustzijn, het in kaart brengen van de risico’s en het nemen van maatregelen.

Professionele ondersteuning door ons security team

Daar waar deze taken niet intern ingevuld kunnen worden, kan het security team van ICT Spirit Business Solutions ondersteuning bieden. Zowel Jan Swaters, René Blokhuis als Lotte Swaters maken deel uit van dit security team. Zij adviseren organisaties graag over privacy en informatieveiligheid.

Zowel Jan Swaters, René Blokhuis als Lotte Swaters zijn opgenomen in het officiële register van Certified Data Protection Officers en gerechtigd de titel CDPO te dragen.

 

Uniek-Drie-CDPO-ers-in-eigen-huis

V.l.n.r. Lotte Swaters, Jan Swaters, René Blokhuis.

 

Uniek! Drie Certified Data Protection Officers (CDPO-ers) in eigen huis.